Kies je materialen

Een Hebocon robot bouw je met eenvoudige materialen. Denk hierbij aan karton, lijm, tape en andere knutselspullen. Nog leuker wordt het wanneer je je leerlingen zelf oud speelgoed mee naar school laat nemen om uit elkaar te halen en creatief te hergebruiken.

In Rotterdam zit een fijne winkel waar je divers knutselmateriaal kunt kopen, voornamelijk restmateriaal en snijafval uit de creatieve industrie. Denk hierbij aan allerhande dopjes, bakjes, stokjes, schuimrubber enzovoorts. De winkel heet ScrapXL: Schoterbosstraat 6C, 3032 CN Rotterdam.

Basispakket

De robot moet natuurlijk ook bewegen. Daar komt een stukje techniek om de hoek kijken. De absolute basis bestaat uit een motortje, een batterij met aansluitclip en een paar meter stroomdraad. Je kan de basisset bij ons bestellen. Het wordt geleverd in een vrolijk doosje. De kosten voor een set zijn €5,- (exclusief BTW en verzendkosten). Je hebt één set per team/robot nodig. Een ideaal team bestaat uit drie leerlingen.

Deze basisset kan je zelf uitbreiden met bijvoorbeeld assen en tandwielen, als je je leerlingen een extra uitdaging wilt geven. TIP: de goedkoopste pluggen (M6) van de Gamma passen precies om de ronddraaiende assen van de motor. Ideaal hulpstukje om bijvoorbeeld wielen te bevestigen.

Neem contact met ons op om basispakketten voor jouw groep te bestellen. Bij de introductieworkshop voor leerkrachten kunnen we ook bespreken hoeveel basissets voor jouw groep nodig zijn.

Gereedschap

Het meeste gereedschap zal je wel in huis hebben. Wat je altijd nodig hebt zijn scharen, kniptangen en striptangen. Een lijmpistool is handig en natuurlijk ducttape. Veel ducttape. En tiewraps!

Soms komt een boormachine of een priem van pas. Een handzaag of een ijzerzaag is ook altijd gemakkelijk om bij de hand te hebben. Heb je deze spullen niet? Informeer naar de mogelijkheden om ze bij ons te huren.

Bouw met je klas